After work på Mångkulturellt centrum 28 april!

Våren har kommit och kvällarna är ljusa! Fredag 28 april bjuder tidskriften Geografier in till After Work på Mångkulturellt centrum.

Hur hänger naturskydd ihop med kolonialism? Varför är träden så betydelsefulla i Israel/Palestina? I mars släpptes Geografiers vår/sommarnummer, full med texter och bildessäer som på ett eller annat sätt behandlar natur, markanvändning och makt. Nu kan du som är intresserad höra några av deltagarna berätta om sina projekt.

Emelie Danielsson berättar om jordreformen i Namibia som gjorde jordbruk mindre lönsamt och istället satte fart på naturskyddade jaktparker med afrikanskt storvilt för äventyrslystna turister. I kolonialismens spår skapas natursköna miljöer och demoniserade tjuvjägare.

Johanna Adolfsson berättar om hur själva grunden till ockupationen av Västbanken vilar på föreställningen om privatägd mark. Tusentals nya bosättningar är på ritbordet men hur blir marken tillgänglig? Och varför är den alltid högst upp på kullarna?

Nicole Reid och Oleksandr Holovachov berättar om hur de lyckades illustrera begreppet ekosystemtjänster och vad poängen är med att använda modellen för att skapa hållbarhet.

Kom och lyssna, bläddra och fira fredag hos oss!
Plats: Biblioteket
Fri entré!

Fredagar har vi kvällsbuffé i Tavernan 17.30–22.00. Grymt grönt och störtskönt!
Tavernan serverar vegetarisk mat lagad från grunden i eget kök. Råvarorna väljs efter säsong, smaksättning och kryddning är inspirerad från hela världen.Vi har också ett stort utbud av kravmärkta drycker: fruktdrycker och juicer från Saltå kvarn och Naturfrisk, dessutom öl och vin (också kravmärkta)
Pris 88 kr för vuxna. Pensionär/student 75 kr.

Välkomna!

 

Source: facebook.com/geografier